Spinning

Spinning

Spinning is meer dan alleen een stukje fietsen op een spinningfiets. Het is een sport waarbij het draait om conditie opbouwen en vet verbranden. De beste manier om gewicht te verliezen is door veel calorieën te verbranden. Met spinning kan je tussen de 600 en 800 calorieën verbranden. Vooral overtollig vet rond de buik, benen en billen wordt verbrand met deze sport. Spinning is een pittige training, waarbij doorzettingsvermogen belangrijk is om een les vol te kunnen houden. Als je eenmaal begint, dan is het lastig om met deze sport te stoppen.

Speciale spinningbike

Spinning is bedacht door oud wielrenner Johnny Goldberg. Er zijn speciale crosstrainers ontwikkeld voor het spinnen. Het voorwiel van de crosstrainer is vervangen voor een verzwaard vliegwiel van 14 kilo. Dit wiel zorgt ervoor dat je telkens blijft doortrappen als het wiel op gang gekomen is. Je kan moeilijk stoppen, waardoor je lichaam gepusht wordt om hoge snelheden te behalen.

Spinning bij Switte

Als je voor het eerst een training volgt is het slim om naar de introductieles te gaan. Eén van onze enthousiaste trainers geeft uitleg over het instellen de fiets en hoe je op de juiste weerstand komt. De weerstand wordt aangepast aan je uithoudingsvermogen, waardoor elke deelnemer op zijn eigen niveau mee kan doen.

  • Verbrand veel calorieën
  • Door afwisselende tempo’s train je zowel je conditie als spieren
  • Al binnen een paar trainingen effect van je nieuwe traningsvorm
  • Een enthousiaste instructeur en opzwepende muziek motiveren je om alles te geven
  • Bepaal je eigen tempo/weerstand, hierdoor kunnen zowel beginners als gevorderden samen trainen
Greetje Wouda
Trainer, leefstijlcoach

Greetje Wouda