Yin Yoga

Yin Yoga

Yin yoga richt zich op het verbeteren van de pezen, bindweefsel en gewrichten. Door de spieren (Yang Weefsel) te ontspannen komt er lichte druk te staan op de hardere stuggere weefsels in het lichaam (Yin weefsels). Hierdoor verbetert de doorbloeding en daarmee de conditie van deze weefsels.

Yin yoga is een zachte, meditatieve vorm van yoga waarbij de houdingen drie tot vijf minuten worden aangehouden. Hierbij ontspan je je zoveel mogelijk waardoor diepere lagen van je lichaam worden bereikt. Bindweefsel en gewrichten worden soepeler en wat vast zit, wordt in beweging gezet. De meridianen (energieriviertjes) in je lichaam stromen beter door wat een effect heeft op de organen.

Yin yoga brengt rust en is geschikt voor jong en oud. Het gaat er om te leren luisteren naar jezelf, te voelen wat goed voor jou is en te doen wat voor jou mogelijk is. Je hoeft niet lenig te zijn, je hoeft niets te ‘kunnen’ en het hoeft er ook niet mooi uit te zien.

Matten, bolsters, meditatiekussens en blokken zijn aanwezig. Het enige wat je zelf mee moet nemen zijn een handdoek voor op de mat en een dekentje.  Zorg voor makkelijke warme kleding waarin je goed kunt bewegen.

Nieuwsgierig geworden? Je bent van harte welkom!

Namasté,

Else van den Engel

  • Ontspanning
  • Flexibeler worden in de spieren
  • Je leert voelen waar blokkades zitten
  • Word bewust van opgeslagen emoties
Else van den Engel
Groepslesinstructeur

Else van den Engel