Een stijgende lijn!

EEN KLANT AAN HET WOORD….

Ik had een stijgende lijn. Helaas, niet in mijn ontwikkeling of in mijn salaris, maar in mijn gewicht. Een stijgende lijn die niemand wil. Het woord corona kilo`s is zeker bekend en herkend onder heel veel mensen. Maar om eerlijk te zijn, voor de corona was mijn gewicht ook al stijgende.

Na diverse pogingen, die 2 dagen heel succesvol waren, besloot ik om toch weer via Switte af te vallen. Een aantal jaren geleden, had ik daar een succesvol dalende lijn gecreëerd in mijn gewicht en deze stok achter de deur, leek mij weer nodig om het afvallen weer serieus op te pakken.

Marianne introduceerde mij de VYTAL app. Deze app kun je instellen op persoonlijke keuzes qua voeding, qua aantal calorieën, qua voedingsmomenten per dag.
Ik had best wel wat twijfels of het zou gaan lukken om in de twaalf weken die voor dit programma staan, mijn doel te bereiken. Ik ben 51 jaar, en dan wordt er heel vaak gezegd dat je door hormonen moeilijker afvalt. Na een kijkoperatie aan mijn knie, verliep het herstel minder vlot dan gehoopt en kon ik niet zo optimaal sporten als bijvoorbeeld een jaar terug.

Maar ik ben nu 12 weken verder. Ik heb mijn doel gehaald, ik ben 9 kg afgevallen Het fijne van dit programma maar ook van de begeleiding is, dat je leert om niet het afvallen voorop te zetten, maar om een leefstijl te creëren. Ik mis nu niet meer de hartigheid van de chips, maar de smaak van de kwark. Ik grijp nu ook nu ook niet meer automatisch naar de frisdrank, maar vind dit te zoet, en drink liever water.

Was het altijd gemakkelijk, nee zeker niet. De onzekerheid van dat je toch iets hebt genomen wat meer calorieën heeft, oh je, straks groei ik weer. Of inderdaad door een weegmoment op een ander tijdstip toch weer een beetje gegroeid. Maar daar tegenover staat dat ik dan soms opeens de week daarna een kg kwijt was.
En dat je dus merkt dat af en toe iets eten wat meer calorieën heeft in te passen is in het programma. Daarom was het vol te houden. Door de app, maar zeker ook door de begeleiding van Marianne, die in al je ups en downs met je meeleeft.

DIT IS FEEDBACK WAAR WIJ BLIJ VAN WORDEN!