Ton van den Berg

Ton van den Berg

Algemeen Fysiotherapeut, Medical Taping

Over Ton

Ik ben Ton en ben in 1988 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Academie voor Fysiotherapie te Groningen. Vanaf 1 april 1989 ben ik werkzaam als algemeen fysiotherapeut bij voorheen Praktijk Fysiotherapie Buitenpost, nu Switte.

Ik ben sinds februari 1990 maatschapslid van Praktijk Fysiotherapie Buitenpost en sinds
januari 2006 mede-eigenaar van het Medisch Centrum Buitenpost.

Na het afronden van mijn opleiding Fysiotherapie aan de Academie Fysiotherapie Groningen in juli 1988 heb ik diverse cursussen gevolgd binnen het werkveld van algemeen fysiotherapeut. Naast de reguliere fysiotherapie in de behandelkamer heb ik mij sinds 2002 gericht op de revalidatietrajecten (COPD) van onze patiënten in Switte. Daarnaast heb ik veel patiënten begeleid in werkhervattingstrajecten vanuit TIGRA Buitenpost in samenwerking met Fysergo. In maart 2006 ben ik samen met mijn vrouw Dietha bewegingscentrum Switte gestart, hier ben ik meerdere dagen per week werkzaam als fysiotherapeut, ook ben ik momenteel enkele dagdelen per week in de behandelkamer te vinden in het Medisch Centrum Buitenpost.

In mijn vrije tijd ben ik actief met sport, tuinieren en probeer er een gezonde leefstijl op na te houden. Mijn motto is dan ook bewegen als medicijn (mens sana in corpore sano, een gezonde geest in een gezond lichaam).